Co je WOK?

listopad 21, 2020 - Doba čtení: 2 minuty

Wok je speciální druh pánve, která se vyznačuje svou hloubkou, šířkou a oblostí. Právě její tvar ji odlišuje od běžných pánví a umožňuje efektivně a rychle vařit potraviny.


 
 

Původ pánve wok

Pánev wok je vynález čínské kuchyně a jako taková je určena pro zdravé vaření. Její hlavní funkcí je příprava pokrmů v páře, což je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů vaření. Je třeba použít jen malé množství oleje či jiných tuků, zbytek lze jednoduše nahradit vodou.

Díky své hloubce zvládne pánev připravit velké množství jídla na malém množství tuku.  Jídlo si navíc zachová svou chuť i většinu vitamínů.


 Pánev wok a její výhody

  • Zdravé vaření v páře
  • Rychlost vaření – šetří energii
  • Zachování chuti a vitamínů
  • Hloubka pánve – jídlo nevyskočí na plotnu
  • Velké množství potravin na nízké množství tuků
  • Snadná údržba